Russisk Schrecklichkeit

 

Man vågnede en morgen og opdagede at naboens hus i løbet af natten var omskabt til en rockerborg - med atomgranater i kælderen. Rockernes høvding er i ondskabs-klasse med den unævnelige norske massemorder.

Rusland har i 500 år været holdt sammen med rå og blodig statsmagt - godt hjulpet af den russiske ortodokse kirkes underkastelses-ideologi og fikse idé om at Moskva er "Det tredje Rom".

https://en.wikipedia.org/wiki/Moscow,_third_Rome

Denne magt har i enhver epoke været imperialistisk og reaktionær.

Russerne kender, om nogen, til ødelæggende invasioner. Deres mangel på national sikkerhed skyldes til dels, at et styre uden folkelig opbakning oftest er et svagt (aggressivt, dumt, grådigt, paranoidt) styre.

Sådan bider årsag og virkning hinanden i halen.

Et kerneeksempel er Sovjetunionens fuldstændige mangel på forberedelse ved den tyske invasion 1941. Den almægtige og alvise landsfader Stalin havde håbet at købe sig tid ved at tilpasse sig Hitler-regimet og sælge råvarer til det krigsførende Tyskland. Men han blev snydt. Stort.

Russerne kunne have overtaget Ukraine på en eftermiddag, hvis de var kommet med et bedre samfundssystem, end det, ukrainerne havde indrettet sig med - alle mangler ufortalt.

Men det gjorde de ikke. Den sorte Fyrste har ophævet Ruslands anerkendelse fra 1991 af Ukraines selvstændighed. Ukraine har ingen ret til at eksistere som nationalstat - lige meget hvad dets befolkning mener.

Galefyrsten skaber en ørken og kalder den fred - som den romerske historiker Tacitus gengiver en skotsk høvdings beskrivelse af romernes fremfærd ved besættelsen af Britannien.

https://en.wikiquote.org/wiki/Tacitus

Det må selvfølgelig også være krænkende for gamle medlemmer af det Sovjetiske politiske politi, at ukrainerne havde det rimeligt fredeligt og fornøjeligt, uden statspropaganda, censur og politisoldater som tæsker enhver, der ser mistænkelig ud.

Hele Europa skal terroriseres til underkastelse. Af en fascist i verdenshistorisk klasse - formentlig splitterskør, idet han åbenbart tror på sin egen propaganda. Men måske spiller han blot skør, for at skræmme omverdenen.

Sådan en nabo er besværlig. Rockere forstår kun Schrecklichkeit.

https://en.wikipedia.org/wiki/Schrecklichkeit