Skat, vaccine og køer

 

Så fik jeg endelig et skud for mine skattepenge.

Da jeg bagefter sad og ventede på eventuelle fysiske reaktioner og kiggede mig omkring i Arena Næstved, mens jeg nippede til et bæger saftevand, så var reaktionen blot en lille fugtighed i øjenkrogen.

Det er sgu stort, det her. Jeg har lige købt en dosis civilisation. Her ser vi velfærdsstaten, når den er bedst - en velsmurt vaccinations-maskine i fuld drift. 

Og ja, nogle milliardærer bliver endnu mere milliardærer af at sælge vacciner. Det er mig ligegyldigt. De kan alligevel ikke æde deres penge. Eller købe sig en bedre plads ved Valhallas store kolde bord. Hvis de har brug for at stive deres ego af med 100 Rolls-Royce, så dem om det.

Hvis bare de ville betale skat og investere, så det gavnede os alle. Investeres skal der, uanset om man tror på kapitalisme eller socialisme.

Det er altså mærkeligt: Jo rigere man er, jo mere ondt har man i skatten. Og jo mindre civilisation får man for sine penge.

Køer hedder ”vacca” på latin. Heraf ”vaccination”. De første effektive og ufarlige behandlinger mod kopper foregik med sår-materie fra malkepiger, som havde fået ko-kopper.

Hatten af for pionérerne Edward Jenner (vaccine mod kopper), Louis Pasteur (rabies), Jaume Ferrán (kolera) og Jonas Salk (polio).

Og for hele flokken af livreddere, lige til den yngste syle-pige på gulvet i Arena Næstved.

Det var en lang vinter. Som om det først nu er blevet forår.