Stjernedigt Karen Blixen

Karen Blixen: Den afrikanske farm (1937)

Det, som i den vågne verden kommer en drøm nærmest er natten i en stor by, hvor ingen kender os, eller nætterne i Afrika. Der er også ubegrænset frihed. Der foregår der bestandig i nærheden store begivenheder, skæbner bliver afgjort rundt omkring, der er vældig bevægelse til alle sider, og det hele kommer os sletikke ved.

Her i Afrika var, så snart solen var nede, luften fuld af dyr. Flagermusene krydsede så lydløst i den som store automobiler på asfalt. Nattehøgen strøg forbi, den fugl som sidder på vejene, og i hvis øjne automobillamperne glimter røde et sekund, inden den flyver lodret i vejret lige foran hjulene. De små springharer var ude, og muntrede sig på deres sære vis, de sidder eller springer efter en egen rytme, som om de dukkede sig i vand, og ligner kænguruer i miniature.

Chikaderne synger en uendelig sang i det lange græs, dufte løber langs med jorden og stjerneskud løber over himlen, som tårer over kinder. Du selv er den udvalgte til hvem alt bliver bragt. Kongerne fra Tarshish skal bringe gaver.

 

Salmernes bog kap. 72: "Konger fra Tarshish og fjerne øer skal frembære gaver, Sabas og Sebas konger skal bringe tribut."

Måske drejer det sig om byen Tarsus -

https://www.ancient.eu/Tarsus/